Sosej Daging Korban
Bahan-bahan:
Tali perut lembu
Bahan Perap:
daging cincang
kicap lemak manis
sos tiram
gula dan garam secukup rasa
daun ketumbar/daun sup
Cara-caranya
Bahan yang diperap selama satu jam dimasukkan ke dalam tali perut lembu yang telah dicuci bersih.
Masukkan sedikit demi sedikit daging cincang tadi sehingga padat. Ikat dan simpul tali perut sehingga kemas. Sosej sedia untuk di bakar sehingga masak.
Tali perut lembu
Bahan Perap:
daging cincang
kicap lemak manis
sos tiram
gula dan garam secukup rasa
daun ketumbar/daun sup
Cara-caranya
Bahan yang diperap selama satu jam dimasukkan ke dalam tali perut lembu yang telah dicuci bersih.
Masukkan sedikit demi sedikit daging cincang tadi sehingga padat. Ikat dan simpul tali perut sehingga kemas. Sosej sedia untuk di bakar sehingga masak.
Ulasan